Poradna výživy
Nejvhodnější zdroje draslíku:
Banány, sušené ovoce, brambory, zelenina, citrusy, avokádo, švestky, rajčatová šťáva, sója, mandle, špenát.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyNejvhodnější zdroje kyseliny listové:
Čočka, ovesné vločky, kukuřičné vločky, špenát, růžičková kapusta, brokolice, květák, chřest, avokádo, černá fazole...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyNejvhodnější zdroje selénu:
Brazilské (para) ořechy, obiloviny, kukuřice, celozrnné výrobky, houby, česnek, cibule, brokolice, slunečnicové semínko.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyNejvhodnější zdroje vápníku:
Sezam, tofu, mandle, růžičková kapusta, čínské zelí, mák, brokolice, nízkotučné mléčné výrobky, parmezán, pomerančový...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyNejvhodnější zdroje železa:
Luštěniny (nejvíce čočka), sezam, sušené meruňky, dýňové semínko, lněné semínko, mák, kokos, mangold, kopřiva.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyNěkteří lidé dávají přednost slaným jídlům, jiní jsou na sladké. Co je horší?
Je mnoho lidí, kteří, jsou schopni přijmout a dodržovat pouze jediné opatření týkající se změny stravy. Když všem doporučíme...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyNemá přechod na rostlinnou stravu vliv na celosvětové zásobování potravinami?
Samozřejmě, že má. Přeorientováním se na rostlinnou stravu bychom mohli využít produkce obilí a luštěnin k vyřešení problému...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživyNemám čas ani trpělivost čekat na zdlouhavé snižování hmotnosti. Není v tomto případě lepší rychlá redukční dieta?
Tzv. jojo syndrom (opakované ubývání a přibývání na váze) je daleko horší, než kdyby hmotnost zůstala konstantní, byť třeba...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyNeměli bychom konzumovat pouze celozrnný chléb a bílý zcela vynechat?
Žádný chléb není úplně špatný. I ten bílý, nakypřený, je potravinou. A jde o potravinu, která obsahuje málo tuku a hodně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyNemocniční kuchyně by měla mít podíl na zisku nemocniční lékárny
Podívejme se na to, co dostane pacient k jídlu v běžné nemocnici. Nemocniční strava by měla být pro celou společnost příkladem...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy