Poradna výživy
![](/image.php?6196&0&t=1)
Co všechno může být bio?
V kvalitě bio mohou být všechny potraviny, tedy biochléb, biomáslo, biosýry, biomaso, biovejce, biovíno, biozelenina, biopivo atd....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?6060&0&t=1)
Co znamená značka Fair Trade?
Na některých biopotravinách, např. na čokoládě, kakau nebo kávě, může spotřebitel najít značku „Fair Trade“, což...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?21164&0&t=1)
Cukr návykovější než kokain?
V posledních letech došlo k exponenciálnímu nárůstu počtu vědeckých článků o závislosti na potravinách. Podnítila jej studie...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?6772&0&t=1)
Cukr představuje jistě jednu z nejproblematičtějších složek naší stravy. Je tomu tak?
S cukrem je vše poněkud jinak, než se u nás odnepaměti říkalo a než si dodnes většina lidí myslí. Předně - cukr do naší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?12650&0&t=1)
Cukr, strašák zdravých zubů?
„Nejez tolik sladkostí, zkazí se ti zuby!“ Tuto větu jsme v dětství slýchali asi každý. Je to však skutečně tak a měli...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5684&0&t=1)
Cukry jsou dobrým zdrojem okamžité energie. Proč bych se jim měla vyhýbat?
Když sníte rafinovaný řepný, třtinový nebo jiný cukr, za krátkou dobu se vám dostane do krve. Hladina glukózy v krvi prudce...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5142&0&t=1)
Časté jedení napomáhá tvorbě zubního kazu
Mezi jídly se nejčastěji konzumují sladkosti. Ty jsou hlavní příčinou zubního kazu.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5136&0&t=1)
Časté jedení přispívá ke tvorbě žaludečních vředů
Časté jedení vyvolává vytváření většího množství trávicích žaludečních šťáv. To nemusí být tak špatné, pokud...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5148&0&t=1)
Časté jedení vyčerpává slinivku
Jídlo stimuluje slinivku k produkci inzulínu. Když je inzulín produkován příliš často, může být výsledkem nízká hladina...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5128&0&t=1)
Časté jedení zvyšuje hladinu triglyceridů
Po jídle stoupá hladina krevních tuků (triglyceridů). Výsledkem je, že se zvyšuje přilnavost krevních destiček, což znamená...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy