Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Sůl podporuje vznik autoimunitních onemocnění

Už delší dobu je známý fakt, že za nárůst výskytu autoimunitních onemocnění (např. roztroušená skleróza, psoriáza...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Sušené švestky rovná se zdravé kosti

Profesor Bahram Arjmandi uskutečnil na Floridě zajímavou studii – se svými kolegy sledoval stovku žen po menopauze, které denně...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Svíčky přispívají ke znečištění vzduchu v místnosti

Je možné, že ta voňavá svíčka znečišťuje váš domov? Pálení řady svíček může mít za následek uvolňování vysokých...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Studie

Svobodné matky žijí v chudobě až čtyřikrát častěji než vdané matky

Výskyt alkoholismu, depresí, psychických poruch a sebevražd je u většiny kategorií nesezdaných lidí přibližně dvakrát...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Studie

Syndrom inzulínové resistence se šíří

Podle vyjádření skupiny lékařů trpí asi třetina lidí (v bohatých zemích) stavem zvaným syndrom inzulínové resistence, který...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Šéfkuchaři vyhledávají jídlo z blízka

Z průzkumu mezi profesionálními kuchaři, provedeného britskou agenturou Kadence Int., vyplývá, že podpora místních producentů je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Škola by ráno mohla začínat později

Ve školním roce 1997-98 posunuly některé střední školy v Minneapolis začátek vyučování ze 7.15 na 8.40 hodin. Vědci po pěti...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Školní obědy na bázi sóji snižují příjem tuku u dětí

Výsledky studie vypracované odborníky na výživu ze dvou univerzit v americkém státě Jižní Karolína svědčí o tom, že školy...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Špatné dětství a kouření v dospělosti

Podle výsledků studie na devíti tisících Američanech jsou lidé, kteří zažívali v dětství četné špatné zkušenosti...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Špenátem a brokolicí proti rakovině tlustého střeva

Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie