Šéfkuchaři vyhledávají jídlo z blízka
Z průzkumu mezi profesionálními kuchaři, provedeného britskou agenturou Kadence Int., vyplývá, že podpora místních producentů je dnes pro kuchaře klíčové kritérium výběru. „Údajně tím podporují místní producenty, ve skutečnosti jsou ale místní suroviny často i čerstvější a levnější,“ vysvětluje zpráva.
Rubrika: Stravování
| Typ článku: Studie
Začíná se objevovat také další trend: „hyperlokální“ – šéfkuchaři se snaží využívat suroviny pěstované v co nejkratší vzdálenost od restaurace. Stále více z nich chce mít okamžitý přístup k vlastní zelenině či bylinkám.
Po „jídle z blízka“ jsou dalšími nejvlivnějšími trendy dneška v gastronomii „street food“, „casual dining“ a zdravé stravování.
Počet přečtení: 2628
Datum: 26. 10. 2020