Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Vitamín E prospívá růstu vlasů a chrání před rakovinou

Japonští vědci uvedli, že podávání vitamínu E dokázalo zrychlit růst vlasů na více než dvojnásobek normální hodnoty....Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Vitamin E ve vztahu ke ztrátě paměti

Vědci zjistili souvislost mezi špatnou pamětí a nízkou hladinou vitaminu E u starších lidí. Zlepšení stravy by mělo být cestou...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Vitamín E zřejmě snižuje riziko alergií a astmatu

Nové poznatky svědčí o tom, že častá konzumace potravin obsahujících hojnost vitamínu E chrání před některými alergiemi.Rubrika: Alergie | Typ článku: Studie

Vitamíny C a E chrání plíce proti ozónu

Denní dávka vitamínů C a E pomáhá eliminovat negativní účinky ozónu na funkci plic u atletů. Výzkumníci z holandského...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Vitamíny před druhým infarktem neochrání

Jedním z rizikových faktorů prvního infarktu je zvýšená hladina homocysteinu. Ta se dá snížit podáváním vitamínu B12 a...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Vitamíny řady B pomáhají po operaci

Směs vitamínů řady B snižuje riziko srdečního infarktu, opakování chirurgického zákroku a úmrtí u pacientů, kteří se...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Vitaminy skupiny B a zlomeniny krčku

Zlomenina krčku souvisí s větším počtem úmrtí, s vyšší invaliditou a většími náklady na léčení než všechny další...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Víte o tom, že jste nemocní?

Přelomová studie v Texasu identifikovala velké množství lidí, kteří si nebyli vědomi toho, že mají vysoký krevní tlak nebo...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Víte, jakou máte hladinu vitamínu D?

Studie vypracovaná ve Švédsku zkoumala hladinu vitamínu D u starších mužů. Sledování trvalo jedenáct let.Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie

Vláknina snižuje riziko rakoviny úst a hrtanu

Vědci zjistili, že lidé, kteří konzumují nejvíce ovoce, zeleniny a celozrnných obilovin, mají asi poloviční riziko rakoviny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie