Studie
Zdravý jídelníček významně snižuje riziko srdečního selhání u žen
Sedm let trvající studie na 36 tisících Švédkách ve věku od 48 do 83 let zjistila, že ty z nich, které nejvěrněji dodržovaly...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: StudieZdravý obvod pasu snižuje riziko demence
Rozsáhlá studie, které se zúčastnilo více než 872 000 Korejců, odhalila silný vztah mezi obvodem pasu a rizikem demence.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: StudieZdravý životní styl dokáže o 80% snížit riziko nemocí srdce
Dr. Frank B. Hu z Harvard University prezentoval nejnovější výsledky velké studie na 84 000 zdravotních sestrách. Ženy s...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieZdravý životní styl dokáže zabránit bolení hlavy u dospívajících
Výsledky norské studie přinesly poznatek, že pokud dospívající kouří, má nadváhu a není dostatečně fyzicky aktivní, může...Rubrika: Životní styl | Typ článku: StudieZdravý životní styl hraje důležitější roli než socioekonomický statut
Mnohé studie dospěly k závěru, že co se týká zdraví a úmrtnosti, je lepší být bohatý než chudý. Většina z nich se ale...Rubrika: Životní styl | Typ článku: StudieZdravý životní styl ve středních letech se vyplatí
Když se snažíte žít zdravě i ve středním věku, nejen vám to prodlouží život, zlepší se i jeho kvalita. Studie otištěná...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: StudieZelená a žlutá zelenina proti vráskám
Ve studii japonských vědců byla použita šestibodová Daniellova stupnice, s jejíž pomocí byly vyhodnoceny vrásky kolem očí...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: StudieZelené listy a prevence glaukomu
Větší konzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko zeleného zákalu o 20-30 %.Rubrika: Poruchy zraku | Typ článku: StudieZelenina, ovoce a riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku
Uruguay má velmi vysoký výskyt rakoviny tlustého střeva a konečníku. Studie zjistila, že čím vyšší celková spotřeba zeleniny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieZeleninou proti cukrovce
„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie