Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zelené listy a prevence glaukomu

Větší konzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko zeleného zákalu o 20-30 %.
Rubrika: Poruchy zraku
|
Typ článku: Studie

Velká retrospektivní analýza zjistila, že muži a ženy, u nichž byla zaznamenána vyšší spotřeba zelené listové zeleniny, měli nižší riziko jednoho druhu primárního zeleného zákalu (POA) – a to zvláště v případech rané ztráty paracentrálního vizuálního vidění. Předpokládá se, že důležitou roli při rozvoji POA a pro proudění krve okem hraje oxid dusičný. Osmdesát procent oxidu dusičného ve stravě pochází ze zelené listové zeleniny.

Chceme-li si zachovat dobré zdraví a dobrý zrak, zahrňme tedy do svého jídelníčku každý den porci salátu, kapusty, mangoldu či špenátu.

Přetištěno ze serveru Positive Choices

Počet přečtení: 3741
Datum: 24. 10. 2017