Studie
Nadbytek tělesného tuku má na svědomí desítky tisíc případů rakoviny
Pouze nadbytečný tělesný tuk sám o sobě je odpovědný za více než 100 tisíc případů rakoviny ročně - v USA. Podle...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieNadbytek vitamínu A zvyšuje riziko zlomenin
Muži po čtyřicítce a padesátce, kteří mají nejvyšší hladiny vitamínu A v krvi, jsou v pozdějším věku vystaveni většímu...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudieNadbytek železa z masa ve stravě zvyšuje riziko cukrovky
Studie z dílny Harvardské univerzity potvrzuje dosavadní informace, že hemové železo z masa a vnitřností při pravidelné konzumaci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieNadměrná váha spolu s užíváním alkoholu vytvářejí riskantní kombinaci
Zřejmě jste již slyšeli, že užívání alkoholu zvyšuje riziko onemocnění jater. Víte o tom, že pokud pijete v kombinaci se...Rubrika: Alkohol | Typ článku: StudieNadužívání alkoholu zhoršuje schopnost se soustředit
Soustavně se ukazuje, že mozková centra kontrolující schopnost udržet pozornost a soustředit se jsou výjimečně citlivá na...Rubrika: Alkohol | Typ článku: StudieNahrazení rafinované mouky celozrnnými obilovinami snižuje výskyt civilizačních nemocí
Studie, která zkoumala 38 740 žen z amerického státu Iowa ve věku 55 až 69 let, zjistila, že ženy s vyšším příjmem celozrnných...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: StudieNakrmte mozek, zlepší se vám paměť
Podle kanadských vědců je snídaně nejdůležitějším jídlem dne pro kohokoliv, kdo potřebuje, aby se mu zlepšila paměť. Studie...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: StudieNakyslý úsměv cukru
Podstatný díl spotřeby kalorií dnes představuje nadbytek cukru ve stravě. Výsledky nedávné studie kvantifikovaly, že dospělí...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: StudieNalaďte si odstranění bolestí
Jaké účinky přináší hudba při bolestech, depresi či pocitech neschopnosti? Nedávná studie přinesla některé překvapivé...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: StudieNamáčená rýže (natural) hodnotnější
Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie