Umělá barviva a aditiva vyvolávají širokou škálu alergických příznaků
Třešně, broskve a jablka bývají postřikována insekticidy. Tyto chemikálie někdy pronikají slupkou, takže nestačí ani její oloupání. Jablka, okurky či zelené papriky bývají někdy pokryty vrstvou oleje, aby se leskly.
Komerční sušené ovoce bývá sířeno. Datle bývají dezinfikovány methylbromidem a banány ošetřeny etylénem, aby se uspíšilo jejich dozrávání. Hrušky, jablka, pomeranče a rajčata mohou být rovněž ošetřeny etylénem. Vejce bývají někdy namáčena do roztoku penicilínu, aby se předešlo jejich zkažení.
Kuřatům jsou podávána antibiotika a další chemikálie, které zůstávají v mase. Zabitá kuřata bývají někdy namáčena do roztoku antibiotik, aby se zpomalilo množení baktérií. Podobně se zachází i s rybami před jejich zmražením.
Někteří lidé nejsou schopni tolerovat potraviny z plechovek, stejný výrobek balený ve skle jim nevadí. Další jsou citliví na plastikové obaly.
Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.