Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Vegetables tofu

olej 2 pl, cibule 2 ks, bílé zelí 200 g, mrkev 1 velká, celer 1 malý, solčanka 2 čl, saturejka čl, bazalka čl, sůl čl, voda 4–5 š (1 š = 1,8 dl), hrášek zelený 1 š, květák několik menších růžiček, mouka hrubá 3 pl, tofu bílé 1 –2 kostky, sójová omáčka 2 pl, olivový olej 1 pl, česnek 3–4 stroužky, petrželová nať
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme zelí nakrájené na větší kostky a rychle je opražíme do sklovita. Zeleninu nakrájíme na tenčí plátky a přidáme do základu, ochutíme, osolíme a dusíme asi 5–10 minut. Potom zalijeme vodou a převaříme. Po chvilce přidáme hrášek a květák a dusíme asi 5 minut. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku. Necháme projít varem.

Tofu nakrájíme na kostky, pokapeme shoyou a asi 10 minut zapékáme v troubě, pak přidáme do jídla. Dohromady vše povaříme asi 5 minut, dochutíme česnekem, přimícháme nasekanou petrželovou nať a pokapeme olivovým olejem. Podle potřeby můžeme směs dochutit. Podáváme s pečivem, dušenou rýží, pohankou, jáhlami nebo bramborami.

Zeleninové jídlo s přídavkem tofu je pestré různorodostí surovin i barev. Je omáčkovité konzistence, převažuje však zelenina a tofu.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2627
Datum: 22. 10. 2009