Výhody dvou jídel denně
Výzkumníci analyzovali informace od více než 50 tisíc účastníků Adventist Health Study-2. Zjistili, že načasování a četnost jídel ovlivňují ztrátu případné nadváhy (či naopak přibývání na váze).
Rubrika: Hubnutí a obezita
| Typ článku: Studie
Vědci byli v tomto ohledu schopni identifikovat tři faktory, jež byly spojeny s nižším indexem tělesné hmotnosti (BMI). Jednalo se o konzumování pouze jednoho či dvou jídel denně, nepřijímání potravy v podvečerních a nočních hodinách (až osmnáctihodinová pauza) a konzumování snídaně či oběda jako hlavního jídla dne (pokud byla hlavním jídlem snídaně, BMI bylo ještě nižší než v případě oběda).
Dvěma faktory, které byly spojeny s vyšším BMI, bylo jezení více než tří jídel za den (svačinky a přesnídávky se počítají za jídlo) a konzumování večeře jako hlavního jídla celého dne.
Počet přečtení: 1732
Datum: 14. 9. 2018