Zeleninové krekry
1 ½ šálku mletých slunečnicových semínek, ½ šálku nasekaného řapíkatého celeru, ½ šálku nasekaných rajčat, ½ šálku mandlí, ½ šálku slunečnicových semínek, ¼ šálku nasekané mrkve, 1 lžička římského kmínu, mořská sůl podle chuti
Předehřejte troubu na 150 stupňů C. V robotu nebo mixéru umixujte všechny přísady.
Lehce vymastěte plech kokosovým olejem. Rozetřete směs na plech v co nejtenčí vrstvě. (Případně, pokud máte raději tlustší krekry, rozprostřete do silnější vrstvy a pečte o 10 minut déle.) Z receptu dostanete přibližně tolik těsta, kolik stačí na jeden standardní plech o rozměrech 28 x 40 cm. Před pečením na směsi nožem vyznačte, jak krekry rozkrájíte.
Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Z knihy Brendana Braziera Vegan v kondici, vydala Mladá fronta, a. s.