Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zeleninovo-houbová omáčka

3/4 š jemně nastrouhané mrkve, 3/4 š jemně nastrouhané petržele, 1/4 š nasekané petrželové natě, 3/4 š nakrájené cibule, 1/2 š sušených hub pomletých na kávovém mlýnku, 4 pl oleje, 4 š vody, 2 š sójového mléka, 4 pl polohrubé mouky, 1 čl soli, 1 1/2 čl solčanky
Rubrika: Omáčky
|
Typ článku: Recepty

Na 2 pl oleje osmažíme nastrouhanou zeleninu, nakrájenou cibuli a nať, přidáme solčanku a sůl a chvíli dusíme ve vlastní šťávě (můžeme přidat trochu vody). Přidáme prášek z mletých hub, zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme asi 10 minut, potom přecedíme a hustou část, která zůstala v sítu, rozmixujeme dohladka.

Znovu smícháme odvar a umixovanou zeleninu a přivedeme k varu. Mouku rozmícháme v sójovém mléku, vlijeme do vroucího základu a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 5 minut. Dochutíme podle vlastní chuti (solčankou, bylinkami), odstavíme a pokapeme olejem.

Podobně můžeme připravit celerovou nebo mrkvovou omáčku.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3047
Datum: 25. 1. 2009