Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Barevné jáhloto

Jáhly (1 š) po promytí v horké vodě a okapání osmahneme na sucho. Když jsou jáhly horké, zalijeme je vodou (2 š) a ochutíme (solčanka 1 čl). Pod pokličkou dusíme doměkka asi 20 minut.
|
Typ článku: Recepty

olej 2 pl, cibule 2 ks, kapie 2 ks (nakrájená na menší kostičky), saturejka 1 čl, solčanka 2 čl, nakrájené steril. žampiony 2 š, rajčatový protlak (115 g) 1 ks, maizena 1PL, voda 1 š, shoyu – sójová omáčka 1 pl, mražené fazolové lusky 1 sáček (350 g) – napařit, mražená kukuřice 1 sáček (350 g) – napařit, solčanka podle potřeby, uvařené červené fazole 2 š

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vždy po chvilce přidáváme kapii, bylinky, solčanku, žampiony a rajčatový protlak. Po chvilce dušení zasypeme maizenou a po zamíchání zalijeme vodou, rozmícháme a necháme převařit asi 2 minuty. Ochutíme sójovou omáčkou a postupně zlehka přimícháváme napařené lusky, kukuřici (před napařením jemně posypeme solčankou pro chuť) a uvařené fazole. Nakonec zlehka zamícháme měkké podušené jáhly a podle potřeby dochutíme. Podáváme se zeleninovým salátem.

Jídlo svojí strukturou připomíná rizoto, je pěkně barevné s nerozbitými kousky jednotlivých komponentů a lákavého vzhledu, vůně i chuti.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5233
Datum: 30. 8. 2010