Bezmasý salát Caesar
Veganská verze oblíbeného salátu s celozrnnými krutonky.
1 ks římského salátu, 200 g cherry rajčátek, 1 ks seitanu speciál, 5 krajíců celozrnného žitného chleba, 400 g sójový jogurt, 2 pl hořčice s fruktózou, 2 pl sójové omáčky, 4 pl olivového oleje, 1 pl polévkové směsi
Chléb nakrájíme na kostičky. Vložíme na plech a pečeme na sucho 10 minut na 170 stupňů. Vyjmeme z trouby, posypeme polévkovou směsí, polijeme částí oleje a pečeme do zlatova dalších 15 minut.
Seitan nakrájíme na menší kousky, polijeme sójovou omáčkou, druhou částí oleje a taky pečeme 20 minut. Obě suroviny necháme důkladně vychladnout.
Římský salát nakrájíme nahrubo, rajčátka na půlky. Jogurt rozmíchám s hořčicí. Vše spojíme dohromady. Salát servírujeme na hlubokém talíři posypaný seitanem a krutony.
Dobrou chuť přeje Petr Klíma
Počet přečtení: 3928
Datum: 21. 8. 2020