Bulgurové karbanátky
V odšťavňovači vyrobíme šťávu z čerstvé zeleniny: 4 mrkve, 1 petržel, 1/8 celeru, 1/8 červené řepy. Bulgur dáme do hrnce, zalijeme hrnkem vroucí vody a dáme jej vařit. Do vroucí vody přidáme hrachové a kukuřičné vločky, vaříme na mírném ohni 5-10 minut.
Vroucí vodou zalijeme jáhlové vločky a necháme odstát. V jiné misce přelijeme vroucí vodou zeleninovou drť. Vše scedíme a dáme do mísy: bulgur, hrachové, kukuřičné a jáhlové vločky, zeleninovou drť. Přidáme sůl, utřený česnek, sójovou omáčku, hořčici, 4 lžíce tebi a dobře promícháme. Můžeme přidat tebi nebo suché vločky k zahuštění směsi.
Vytvarujeme malé karbanátky a obalíme je v tebi. Osmažíme je ze všech stran. Směs můžeme i zapéci.
Z knihy Lenky Jarošové Vařit zdravě může každý. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.