Černohorský seitan
4 plátky seitanu, mouka na obalení, bramborové těstíčko (jako na bramborové placky): 1 pl lněného semínka, 4 pl teplé vody, 2 š na malé kostičky nakrájených brambor, 3 stroužky česneku, 1 1/2 – 2 pl hladké mouky, 1 1/2 – 2 pl celozrnné mouky, 1/2 čl soli, 1/2 čl majoránky, 1/2 čl solčanky, olej na smažení
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Lněné semínko namočíme na 15 minut do vody, smícháme s rozmixovanými nebo nastrouhanými bramborami a ostatními surovinami. Plátky seitanu obalíme v mouce a v bramborovém těstíčku a smažíme z obou stran do křupava.
Můžeme připravit i plněný černohorský seitan (seitan podélně rozřízneme, uděláme kapsu, naplníme vhodnou náplní, obalíme v bramborovém těstíčku a smažíme).
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2767
Datum: 25. 1. 2009