Chilli quinoa
2 pol. lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, nasekaný, ½ zelené papriky, nakrájená, ½ cibule, nakrájená, 2 šálky zeleninového bujónu, 430 g plechovka fazole červen ledvina, bez nálevu, ½ šálku quinoy, 2 čaj. lžičky kmínu, 1 pol. lžíce chilli v prášku (podle chuti), ½ čaj. lžičky soli (možno vynechat), ½ čaj. lžičky papriky, ¼ čaj. lžičky pepře, ¼ čaj. lžičky bazalky, 415 g plechovka rajčat
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Na středním pánvi zahřejte olivový olej. Osmahněte na něm česnek, zelenou papriku a cibuli (až zesklovatí). Přidejte zeleninový vývar a fazole. Přiveďte k varu.
Přidejte quinou a koření, poté rajčata. Dobře promíchejte. Snižte teplotu, přikryjte a povařte asi 20 minut (resp. tak dlouho, až quinoa změkne). Občas promíchejte, aby se quinoa nechytala ke dnu pánve. Servírujte horké.
http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel
http://www.countrylife.cz/fazole-cervena-ledvina-sterilovana-400-g-bio-bio-idea
http://www.countrylife.cz/quinoa-250-g-bio-country-life
Z časopisu Vibrant Life, April/May 2015
Počet přečtení: 3193
Datum: 15. 4. 2016