Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čím je čokoláda nebezpečná?

Vyvoláváním závislosti. Cukr, který se z čokolády dostane do krve, způsobí v mozku zvýšení tvorby serotoninu – látky, která vyvolává pocit dobré nálady, potlačuje napětí a úzkost. Jestliže potom v mozku z nedostatku cukru vzniká deficit serotoninu, projeví se to nervozitou, úzkostí až agresivitou.
|
Typ článku: Rady lékaře

Tento problém mohou vyvolávat jakékoli sladkosti obsahující sacharózu – stolní cukr. Nadto čokoláda obsahuje velké množství tuku a teobrominu, který se strukturou a účinky podobá kofeinu.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 4229
Datum: 23. 11. 2010