Doporučení pro dobré zásobení hořčíkem
Nedostatek hořčíku v těle je obvyklým výsledkem nedostatečné konzumace potravin, které jsou jeho dobrými zdroji, jako je zelená zelenina, sójové boby, pšeničné klíčky, fíky, jablka, citróny, broskve, celozrnné obiloviny, slunečnicová a sezamová semínka, mandle či rýže natural.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Poradna výživy
Většina potravin v přirozeném stavu obsahuje určité množství hořčíku, pokud však je ve stravě příliš mnoho tuku, může člověk potřebovat větší množství hořčíku, protože se příliš mnoho tohoto minerálu ztrácí v tucích. Doporučená denní dávka je 350 mg, terapeutické dávky dosahují však až 700 mg.
Z knihy Gunthera B. Pauliena, Ph.D. „The Divine Philosophy and Science of Health and Healing".
Počet přečtení: 4429
Datum: 2. 8. 2011