Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rafinace okrádá potraviny o hořčík

Kdykoliv zjistil vědec Schrumpf-Pierron nadbytek uhličitanu draselného v půdě, zaznamenal současně méně hořčíku v půdě, ale vyšší výskyt rakoviny u člověka. Když zjistil minima uhličitanu draselného, doprovázely je maximální hodnoty hořčíku a méně případů rakoviny.
|
Typ článku: Rady lékaře

Výskyt rakoviny v Egyptě je asi desetkrát nižší než v Evropě nebo USA, rakovina se méně vyskytuje na venkově než ve městě. Pro obyvatele egyptského venkova je typická strava s vysokým obsahem solí hořčíku. Vzhledem k rafinaci potravy je svět okrádán o hořčík. Egyptský venkovan přijme denně potravou asi 2,5-3 mg hořčíku, zatímco Evropan nebo Asiat jenom půl gramu.

Theis a Benedikt již prokázali vyšší obsah uhličitanu draselného v rakovinné tkáni. Nepřítomnost hořčíku činí uhličitan draselný potenciálně toxickým a karcinogenním. Čím je člověk starší, tím je intoxikace uhličitanem draselným snazší. Hořčík je i minerálem působícím proti senilitě.

Z knihy Gunthera B. Pauliena, Ph.D. „The Divine Philosophy and Science of Health and Healing".

Počet přečtení: 3772
Datum: 14. 6. 2011