Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží
Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního mléka. Existuje představa, že částečné anebo úplné nahrazení negativní bakteriální střevní flóry laktobacilem, který se používá při přípravě těchto dvou typů mléčných výrobků, má za následek dobrou imunitu a pevné zdraví.
Rubrika: Mléko
| Typ článku: Rady lékaře
Tato myšlenka pochází ze začátku dvacátého století. Ve skutečnosti se však druh laktobacilu, který se používá při výrobě jogurtu (L. bulgaricus), v lidských střevech nemnoží. Druh laktobacilu, který se používá při kultivaci acidofilního mléka (L. acidophilus), se rovněž v lidském střevě, kde se předpokládá jeho prospěšná aktivita, nemnoží.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 5331
Datum: 7. 10. 2011