Existuje nějaká ochrana před škodlivým působením přemíry tuků?
Dále potřebujeme výrazně zvýšit příjem vlákniny. Ovoce, zelenina, celozrnné výrobky a luštěniny získávají na popularitě. Protože tyto potraviny rostlinného původu obsahují hodně vlákniny, málo tuku a žádný cholesterol, představují ideální způsob stravování.
Naše kuchyně plná tuku nás doslova zabíjí. Dnes již víme, že mnozí díky tomu zbytečně umírají, někteří i relativně velmi brzo. A víme také, že tuto nepříznivou situaci lze změnit náhradou tuku za přirozené, nerafinované potraviny.
Taková strava vám pomůže předejít řadě civilizačních nemocí nebo se i vyléčit z ischemické choroby srdeční či dokonce cukrovky II. typu. Celkově se budete cítit zdravější, budete mít více energie!
Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu.