Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Existuje nějaká ochrana před škodlivým působením přemíry tuků?

Nejdůležitější je omezit spotřebu tuků. Máslo, stejně jako margaríny (Rama, Perla, Flora, Ceres aj.), ale i sádlo či rostlinné oleje obsahují téměř 100 procent energie ve formě tuku. Maso, sýry, vejce a plnotučné mléko obsahují pak v průměru 50 až 80 procent energie ve formě tuku.
Rubrika: Stravování
|
Typ článku: Poradna výživy

Dále potřebujeme výrazně zvýšit příjem vlákniny. Ovoce, zelenina, celozrnné výrobky a luštěniny získávají na popularitě. Protože tyto potraviny rostlinného původu obsahují hodně vlákniny, málo tuku a žádný cholesterol, představují ideální způsob stravování.

Naše kuchyně plná tuku nás doslova zabíjí. Dnes již víme, že mnozí díky tomu zbytečně umírají, někteří i relativně velmi brzo. A víme také, že tuto nepříznivou situaci lze změnit náhradou tuku za přirozené, nerafinované potraviny.

Taková strava vám pomůže předejít řadě civilizačních nemocí nebo se i vyléčit z ischemické choroby srdeční či dokonce cukrovky II. typu. Celkově se budete cítit zdravější, budete mít více energie!

Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu.

Počet přečtení: 2271
Datum: 11. 8. 2009