Granola
Suroviny smícháme a propracujeme. Směs rozprostřeme na plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 1-1 1/2 hodiny. Několikrát v průběhu pečení promícháme. Hotová granola je křupavá, zlatohnědé barvy. Granolu uskladníme ve skleněné láhvi a před konzumací zalijeme některou z ovocných zálivek nebo ochuceným sójovým mlékem.
Než si granolu připravíme v tak velkém množství, zkusme si ji udělat v menším množství na zkoušku, jestli nám bude chuťově vyhovovat. Pokud ne, můžeme si ji přizpůsobit vlastní chuti.
Jiný způsob přípravy: Po prohnětení vložíme do slabě vyhřáté trouby a při otevřených dveřích ji sušíme několik hodin (též ji občas promícháme). Ještě jiný způsob přípravy umožňuje smíchat a upéct jen ovesné vločky, vodu, vanilku a kokos. Ostatní suroviny přidáme kvůli zachování cenných látek až po upečení.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin