Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Granola

10 š ovesných vloček, 4 š vody, 1/2 š sezamových semínek, 1/2 š slunečnicových semínek, 1/2 š rozdrcených lískových oříšků, 2 š rozinek, 2 pl vanilkové esence, 3 š strouhaného kokosu, 1š medu, 1/2 š sušeného sójového mléka
|
Typ článku: Recepty

Suroviny smícháme a propracujeme. Směs rozprostřeme na plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 1-1 1/2 hodiny. Několikrát v průběhu pečení promícháme. Hotová granola je křupavá, zlatohnědé barvy. Granolu uskladníme ve skleněné láhvi a před konzumací zalijeme některou z ovocných zálivek nebo ochuceným sójovým mlékem.

Než si granolu připravíme v tak velkém množství, zkusme si ji udělat v menším množství na zkoušku, jestli nám bude chuťově vyhovovat. Pokud ne, můžeme si ji přizpůsobit vlastní chuti.

Jiný způsob přípravy: Po prohnětení vložíme do slabě vyhřáté trouby a při otevřených dveřích ji sušíme několik hodin (též ji občas promícháme). Ještě jiný způsob přípravy umožňuje smíchat a upéct jen ovesné vločky, vodu, vanilku a kokos. Ostatní suroviny přidáme kvůli zachování cenných látek až po upečení.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2530
Datum: 26. 1. 2009