Granola jinak
4 š ovesných vloček, 3/4 š rozinek, 1 š strouhaného kokosu, 1/4 čl soli, 2 pl hroznového cukru (nebo jiné sladidlo), 2 pl sezamových semínek, 1 š sušených pšeničných klíčků, 3 pl oleje, 3 š vody, 1 pl lněného semínka
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Vodu s lněnými semínky převaříme a zalijeme s ní předem smíchané ostatní suroviny. Promícháme a necháme 10 minut stát. Směs rovnoměrně rozložíme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatohněda.
Granolu vyjmeme z trouby o něco dříve, než je úplně upečená, neboť sama ještě dojde. Během pečení ji několikrát promícháme. Před podáváním zalijeme ochuceným sójovým mlékem nebo ovocnou zálivkou.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3402
Datum: 26. 1. 2009