Guláš tisíce a jedné fazole
3 hrnky zeleninového bujonu, 1 hrnek cibule (na tenké plátky), 2 zelené papriky (na tenké plátky), 1 malá plechovka rajčatového protlaku, 1 hrnek červených fazolí, 1 hrnek bílých fazolí, 4 brambory (na kostičky), 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce majoránky, špetka skořice, 4 bobkové listy, sůl, pepř
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Den předem namočíme fazole. V hluboké pánvi osmažíme cibuli a přidáme mletou papriku, majoránku, bobkový list a trošku skořice. Tak 2-3 minuty smažíme za stálého míchání. Přidáme zelenou papriku a brambory a 5 minut smažíme. Vmícháme fazole, rajčatový protlak a zalijeme zeleninovým bujonem. Na středním ohni vaříme asi 45 minut, až změknou fazole i brambory.
Záplatuje i ty nejhlubší nostalgické propasti.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 4130
Datum: 11. 10. 2013