Jablko denně
Vědci z Cornell University hlásí, že čerstvá jablka jsou silnějším antioxidantem než velké dávky vitamínu C. Dr. Rui Hai Lui s kolegy navíc v laboratoři zjistil, že extrakt z jablek brání některým rakovinným buňkám v růstu.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Studie
Při svých experimentech vědci zjistili, že antioxidační účinek jednoho jablka odpovídá dávce 1500 mg vitamínu C, tedy více než patnáctinásobku doporučené dávky tohoto vitamínu.
Podle dr. Lui vykazují fytolátky obsažené v jablku „až neuvěřitelně vysokou antioxidační aktivitu“. „Chceme-li konzumovat antioxidanty“, zdůraznil dr. Lui, „měli bychom je získávat z ovoce a ze zeleniny, ne z prášků.“
Nature 2000;405:903-904
Počet přečtení: 3261
Datum: 23. 4. 2004