Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jáhlový nákyp

1/2 šálku jáhel, 1/2 šálku kulaté rýže natural, 6 ks jablek, rozinky, ořechy, sůl, olej
|
Typ článku: Recepty

Jáhly a rýži propereme a vaříme se špetkou soli ve třech šálcích vody. Do uvařených horkých obilovin přidáme jablka nakrájená na kostky, rozinky a ořechy (můžeme ochutit sójovým mlékem). Do vymazané formy (a vysypané mlýnskými ořechy) nalijeme připravenou hmotu a necháme asi 1 hodinu při 170°C zapéct.

Hotový nákyp můžeme polít šťávou z ovoce, dezertem Provamel nebo hustým sušeným sójovým mlékem.

Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová

Počet přečtení: 3636
Datum: 25. 1. 2009