Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?
Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná žitná krupice (12 %), kukuřičná krupice, pšeničná vláknina, kmín, jedlá sůl. Vypadá to celkem zdravě, jen mne trochu mate, proč je tam krupice a ne mouka...
Rubrika: Stravování
| Typ článku: Rady lékaře
Co je vlastně krupice a jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou? Je v nich i nějaký rozdíl z hlediska výživnosti? Co je lepší?
Mouky dělíme podle hrubosti namletých částeček na hladkou speciál, hladkou, polohrubou, hrubou a krupici - ta je tedy typem mouky, jejíž částečky jsou nejhrubší. Kvalitativně tedy není žádný rozdíl, jednotlivé mouky však mají různé využití. Výrobek, který uvádíte, má velmi dobré složení. Klidně jej konzumujte i nadále.
Na otázky odpovídá Igor Bukovský z Ambulance klinické výživy (AKV).
Počet přečtení: 60300
Datum: 15. 5. 2014