Japonský okurkový salát s mořskou řasou
2 hrsti řasy wakame, 1 okurka, 1 malá červená paprika, 1 malá žlutá paprika, sezamový olej (nemusí být), 1 lžička perníkového koření, 4 lžíce sójové omáčky tamari, sezam (druh dle dostupnosti)
Řasy vložíme do misky, propláchneme a zalijeme vroucí vodou. Necháme 15-20 minut louhovat, dokud nezměknou. Následně vodu slijeme a řasu necháme v lednici vychladit.
Okurku nakrájíme na tenká kolečka, papriky na proužky a vsypeme do větší misky. Zastříkneme olejem, přidáme koření, nasekané řasy, sójovou omáčku, sezam a promícháme.
Salát je nejlepší nechat půl hodiny odležet v lednici, aby se důkladně spojily všechny chutě.
Mořské řasy jsou velice zdravou potravinou alternativní výživy. Obsahují až 15krát více minerálních látek, než je tomu třeba v čerstvé zelenině. Na trhu najdete spoustu druhů. Každá má jiná specifika, barvu, tvar, ale hlavně použití.
Ze Zeleninové kuchařky autora Petra Klímy. Vydalo nakladatelství Smart Press.
Počet přečtení: 1537
Datum: 15. 11. 2019