Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jarní salát z fenyklu, špenátu a černé quinoi s grapefruitem

Quinoa je vydatná surovina a spolu s čerstvou zeleninou vytváří skvělou kombinaci v zeleninových salátech. Já měl vždycky rád takové saláty, kde slanou chuť vyvažuje něco výrazného. Tím v tomto případě není jen výborný dresink, ale také nahořklá chuť grepu. Chutí zde najdete spoustu, musíte ochutnávat kousek po kousku. Myslím, že si pochutnáte.
Rubrika: Saláty
|
Typ článku: Recepty

120 g černé quinoi, 1 menší fenykl, 2 hrstky špenátu, ½ avokáda, 1 růžový grep, malá červená cibule, malá hrstka pražených piniových oříšků, mletý barevný pepř, mořská sůl

Dresink: 2 pl plnotučné hořčice, 1 pl olivového oleje, 1 pl panenského medu, šťáva z limety nebo citrónu

Quinou zalijeme jedenapůlnásobkem vody a přivedeme k varu. Ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Přiklopíme a necháme 20 minut dojít. Vsypeme do mísy a necháme vychladnout.

Grep oloupeme a vykrájíme malé měsíčky. Cibuli, avokádo, fenykl a špenát nakrájíme na kousky. Vše přidáme do mísy s quinoou, zastříkneme limetkou, osolíme, opepříme a promícháme. V misce spojíme všechny suroviny na dresink. Salát naservírujeme na talíř a pokapeme dresinkem. Posypeme opraženými oříšky.

Z webových stránek Greenwayfood Petra Klímy, šéfkuchaře restaurace Country Life v Praze Dejvicích.

Počet přečtení: 2361
Datum: 6. 10. 2017