Když slyším všechny ty informace o škodlivých látkách v potravě, nemůžu si nepoložit otázku: Lze dnes vůbec ještě něco jíst?
Nezapomeňme však ani na obiloviny, které představují další výraznou skupinu zdravých potravin, a na ořechy a semena, o jejichž prospěšných účincích se v poslední době dozvídáme.
Konzumací celozrnných produktů, luštěnin, ovoce, zeleniny, ořechů a semen poskytujeme svému organismu dostatek bílkovin, tuků, vlákniny a všech ostatních potřebných látek. Navíc je to ekologické a možná se vám podaří i trochu ušetřit.
To podstatné ovšem je, že tímto způsobem stravování můžeme zabránit rozvoji většiny civilizačních onemocnění. Pokud náš jídelníček sestává z potravin bohatých na vlákninu, jako je ovoce, zelenina či celozrnné výrobky, nemusíme se obávat obezity. Právě naopak, touto stravou podpoříme své zdraví a vitalitu.
Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu