Klaso na šťávě
2 1/2 pl oleje, 1 větší nakrájená cibule, 3 š nakrájeného klasa, 1 1/2 čl solčanky, 1/2 čl zázvoru, 4 stroužky česneku, 1/2-1 pl hladké mouky, 2 1/2 š studené vody, 1 čl majoránky, petrželová nať
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené klaso (podélně rozřízneme na polovinu a příčně nakrájíme na tenčí plátky) a koření (kromě majoránky), společně restujeme asi 3 minuty. Potom zasypeme moukou a zamícháme. Po chvíli zalijeme vodou, necháme projít varem, poté na mírném ohni vaříme 4-6 minut, dochutíme majoránkou a podle potřeby osolíme. Hotové jídlo posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí.
Klaso můžeme připravit také na houbách, klaso na česneku.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3989
Datum: 25. 1. 2009