Letní rýžový salát
4 šálky uvařené dlouhozrnné rýže natural, 1/2 šálku jablečného nebo vinného octa, 1/4 čl hořčičného semínka, 1 čl estragonu, 6 zelených cibulek, nadrobno nakrájených, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 1 velká zelená paprika, nakrájená, 1 velké rajče, nakrájené, 1 šálek uvařeného zeleného hrášku, 4-5 pl na kostky nakrájené červené papriky, 1/4 šálku posekané petrželové natě, 1 nakrájená okurka (možno vynechat)
Smíchejte ocet, hořčici a estragon, nalijte vzniklou směs na uvařenou rýži a dobře promíchejte. Pokud je rýže teplá, nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu, dříve než budete pokračovat. Do vychladlé rýže přidejte zbývající ingredience a zlehka je promíchejte. Pak salát přikryjte a nechte vychladit v chladničce minimálně dvě hodiny před podáváním.
Estragon můžete nahradit pro změnu bazalkou, můžete použít i krátkozrnnou rýži natural. Tento salát servírujte jako hlavní chod za horkých letních večerů, můžete jej podávat na hlávkových listech ozdobený rajčaty a řeřichou.
Počet přečtení: 3716
Datum: 18. 1. 2009