Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Maliny mohou pomoci proti rakovině jícnu

Černé maliny (vyskytují se na východě Severní Ameriky) podle předběžných výsledků nové studie na laboratorních zvířatech zřejmě obsahují látky, které chrání před rakovinou jícnu a brání tomu, aby se předrakovinné změny vyvinuly ve zhoubné onemocnění.
Rubrika: Rakovina
|
Typ článku: Studie

Podle autora studie, dr. Stonera, profesora na Ohio State University, obsahují černé maliny vitamíny, minerály, fytolátky a antioxidanty (antokyaniny), které mohou chránit proti rakovině.

„Doporučujeme, aby každý konzumoval denně čtyři až šest porcí ovoce nebo zeleniny, jedna z těchto porcí by měla být v podobě lesních plodů," uvedl dr. Stoner.

Rakovina jícnu je pátou nejčastější příčinou úmrtí na rakovinu ve světě. Pouhých 8-12 % postižených přežívá pět let poté, co byla nemoc u nich diagnostikována.

Cancer Research 2001;61:6112-6119

Počet přečtení: 3504
Datum: 14. 3. 2012