Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

McDonald’s chce používat zdravější oleje

Když si zákazník u McDonald’s objednává hranolky, asi nemyslí na své zdraví, gigant v oblasti rychlého občerstvení nicméně prohlásil, že hodlá smažit hranolky ve zdravějším oleji než doposud.
Rubrika: Stravování
|
Typ článku: Studie

Jako odpověď na kritiku některých odborníků na výživu, že McDonald’s přispívá k nárůstu obezity všude tam, kde se jeho rychlovývařovny etablují, hodlá společnost používat při smažení jiný druh oleje, který obsahuje o 48 % méně transmastných kyselin a o 16 % méně nasycených tuků. Hranolky budou nicméně obsahovat stejné celkové množství tuku – dojde ovšem ke zvýšení poměrného zastoupení polynenasycených mastných kyselin (které přispívají k některým druhům rakoviny – pozn. překladatele). Jedna velká porce hranolků obsahuje (podle údajů McDonald’s) 26 gramů tuku, z čehož 4,5 gramu v podobně tuku nasyceného.

Počet přečtení: 3166
Datum: 6. 1. 2007