Míchaná zelená rýže
4 šálky horké, uvařené rýže natural, 1 1/2 šálku nakrájené zelené cibulky, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 1 nakrájená zelená paprika, 1 stroužek utřeného česneku, 2 pl vody, 1/2 šálku nadrobno nasekané petrželové nati, 1/2 čl bazalky, 1/2 čl sušeného kopru, 1/4 čl papriky, 2 nakrájená rajčata
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Rýži začněte vařit asi 45 minut před tím, než začnete vařit zeleninu. Rýže by měla být horká. Ve dvou polévkových lžících vody orestujte (5 minut) zelené cibulky, celer, zelenou papriku a česnek. Přidejte petržel, bazalku, kopr a papriku. Vařte ještě asi pět minut. Horkou rýži natural vložte do velké mísy. Přidejte osmahnutou zeleninu a dobře promíchejte. Poté přidejte nakrájená rajčata. Lehce promíchejte a ihned podávejte.
Jedná se vlastně o teplý rýžový salát. Můžete jej použít jako jednoduché hlavní jídlo anebo přílohu.
Počet přečtení: 3015
Datum: 18. 1. 2009