Mušličkový salát se zeleninou
uvař. celozrnné mušličky (těstoviny) 1,5 š (1 š = 2 dl), pórek pokrájený nadrobno 1/2 š, listy hlávkového salátu 5–7 ks, rajče větší 1 ks, kukuřice mraž. nebo konz. 4 pl, olivový olej 1 pl, droždí francouzské sušené 1 pl, česnek čerstvý (utřený) 2 stroužky, solčanka – 3/4 čl
Listy hlávkového salátu nakrájíme na větší kousky, pórek nadrobno a rajče na menší kousky. V salátové míse zeleninu zlehka smícháme s ostatními surovinami. Podáváme samotný nebo přelitý zdravou zálivkou a s celozrnným chlebem.
Mušličkový salát je chutný a sytý. Příprava je jednoduchá a rychlá. V teplém letním období jej můžeme podávat i jako lehký oběd.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4700
Datum: 26. 7. 2009