Na Ministerstvu zemědělství ČR se od října 2018 jí zdravěji
Jídelna Ministerstva se zapojila do programu Skutečně zdravá jídelna a v říjnu 2017 splnila náročná kritéria na bronzové úrovni.
Rubrika: Stravování
| Typ článku: Články
Podmínkou pro splnění bronzových kritérií je mj. zajistit, že pokrmy neobsahují žádné nežádoucí přísady a při jejich přípravě se minimalizuje používání polotovarů. Alespoň 75 procent všech pokrmů musí být vyrobeno z čerstvých, nezpracovaných surovin či potravin, které jídelna přednostně nakupuje od pěstitelů, chovatelů a výrobců s provozovnou ve vlastním nebo sousedním kraji. Strávníci mají v jídelně k dispozici informace o původu potravin, použitých k přípravě pokrmů. Při úklidu se používají ekologicky šetrné čisticí a mycí prostředky.
Počet přečtení: 1375
Datum: 14. 5. 2019