Nejlepší potraviny proti ztrátě paměti
Přestože neexistuje účinná léčba demence, existují některá preventivní opatření, která mohou pomoci. Flavonoidy, silné antioxidanty obsažené v rostlinách, mohou potenciálně zabránit zhoršování mozkových funkcí.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Studie
Vědci zkoumali mírný subjektivní kognitivní pokles (SCD) u 49 493 žen a 27 842 mužů v průběhu více než 30 let. Vyšší příjem celkového množství flavonoidů byl spojen s nižším rizikem SCD.
Potraviny byly seřazeny podle síly tohoto účinku. Na prvních místech se umístily borůvky, jahody, jablka a pomeranče, na konci seznamu byly brambory.
Nejlepší způsob, jak získat všechny živiny potřebné pro dobré zdraví, je konzumovat různé druhy ovoce a zeleniny.
Počet přečtení: 158
Datum: 30. 10. 2023