Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Výživa a imunita

Od narození jsme vystaveni nepřetržitému náporu baktérií, virů a dalších organismů působících nemoci. Bez účinného...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Luštěniny jsou dobré na srdce

Pravidelná konzumace luštěnin snižuje podle studie vypracované na Tulane University v New Orleans významně riziko koronárního...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Být fit a zdráv

Není žádným tajemstvím, že pohyb dělá tělu dobře. Výsledky finské studie svědčí o tom, že fyzická aktivita zpomaluje i...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Konzumace uzenin zvyšuje riziko cukrovky u mužů

Vědci již delší dobu varují před zdravotními riziky stravy s vysokým obsahem živočišných tuků a malým množstvím ovoce a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Hypertonikům pomáhají ovesné vločky

Pravidelná každodenní konzumace ovesných vloček dokázala u většiny účastníků studie (vypracované na lékařské fakultě...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Obezita zvyšuje riziko rakoviny slinivky

„Lidé, kteří mají nadváhu a zvláště ti, kteří trpí obezitou, mají zvýšené riziko onemocnění rakovinou slinivky a mělo by...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Stres zvyšuje riziko nachlazení

Dr. Bahi Takkouche s kolegy z University of Santiago de Compostela sledovali více než 1 100 univerzitních studentů a zaměstnanců...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Nebojte se salmonelozy

Salmonelóza je bakteriální infekce pocházející z kontaminovaných živočišných produktů. Tato nemoc je v nejlepším případě...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Články

Jaké potraviny vám pomůžou snížit cholesterol?

Vysoká hladina cholesterolu v krvi je hlavní příčinou koronárního onemocnění srdečního, které je hlavní příčinou úmrtí u...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Transmastné kyseliny a srdce

Je známo, že transmastné kyseliny způsobují srdeční onemocnění tím, že zvyšují hladinu "špatného" LDL cholesterolu. Vědci z...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie