Nemoci

Syndrom inzulínové resistence se šíří
Podle vyjádření skupiny lékařů trpí asi třetina lidí (v bohatých zemích) stavem zvaným syndrom inzulínové resistence, který...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Výživa a artritida
Léčení artritidy stravou se stalo moderním již ve dvacátých letech tohoto století. Mnohé studie v posledních dvaceti letech...Rubrika: Artritida | Typ článku: Články
Spotřeba vajec zvyšuje tendenci k oxidaci tuků
Vzhledem k tomu, že spotřeba vajec přispívá k vysoké hladině krevního cholesterolu, vejce bývají obecně zakazovány. V současné...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Stravovací změny na Krétě během třiceti let
Studie vypracovaná dr. Keysem v šedesátých letech pomohla zjistit vztah mezi stravou, hladinou krevního cholesterolu a srdečním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Spotřeba cibule a snížení rizika rakoviny žaludku
Studie v Iowě a v Číně ukázaly, že spotřeba zeleniny z čeledi cibulovitých dokáže výrazně snížit riziko rakoviny žaludku. V...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Výživa a rakovina
Rakovina vzniká zřejmě z jediné buňky, jejíž genetický kód byl poškozen. Když se tato buňka dělí, jsou defektní i buňky...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Strava, výživa a rakovina prostaty
Přehled 52 studií ukázal, že nejsoustavnějším dietním faktorem, který souvisel s výskytem rakoviny prostaty, byl příjem...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Zelenina, ovoce a riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku
Uruguay má velmi vysoký výskyt rakoviny tlustého střeva a konečníku. Studie zjistila, že čím vyšší celková spotřeba zeleniny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Strava a riziko rakoviny štítné žlázy
Výsledky této studie naznačují roli stravy v riziku rakoviny štítné žlázy. 246 pacientů s rakovinou štítné žlázy a 440...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Dietní faktory a riziko rakoviny tlustého střeva
Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie