Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Cukr, cukrovka a Alzheimerova choroba

Podle nedávné studie se může zvýšená hladina cukru v krvi podílet na vzniku Alzheimerovy choroby.Rubrika: Nemoci nervového systému | Typ článku: Studie

Traumatická artritida

Něco nebylo v pořádku. Všiml jsem si toho ve chvíli, kdy jsem vstoupil do ordinace. Usmál jsem se, jak nejlépe jsem dovedl, ale...Rubrika: Artritida | Typ článku: Články

Riziko cukrovky snižuje zelená listová zelenina

Britská meta-analýza šesti prospektivních kohortních studií měla za úkol zkoumat nezávislé prospěšné účinky příjmu ovoce a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Popisování vlastních zkušeností pomáhá snižovat krevní tlak stejně jako léky

V první studii svého druhu zjistili vědci, že pokud člověk mohl důkladně popsat své onemocnění a jeho příznaky druhému, mělo...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Výskyt mozkové mrtvice u mladších lidí se zvyšuje

Podle organizace Centers for Disease Control se v posledních letech dramaticky zvyšuje výskyt ischemické mozkové mrtvice u osob...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Modelový případ

V červnu řekli sedmapadesátileté Anitě Finkové z Greensbergu, že pokud nepůjde okamžitě na operaci bypassu, je velmi...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice

Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Studenti medicíny bojují proti diabetu

Světový den diabetu připadá dle Světové zdravotnické organizace (WHO) na 14. listopadu, což je den narození objevitele inzulinu...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Neexistuje horní mez spotřeby ovoce a zeleniny

Vědci sledovali po osm let více než 300 tisíc lidí z osmi evropských zemí. Zjistili, že zelenina a ovoce pomáhají velmi účinně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Luštěniny snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění

Výsledky studie vypracované vědci na Kostarice svědčí o tom, že pravidelná konzumace fazolí sníží riziko infarktu, a to o 38 %....Rubrika: Nemoci srdce a cév | Typ článku: Studie