Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Po infarktu hrozí deprese

Po srdečním infarktu jsou lidé ohroženi vyšším rizikem vzniku deprese. Konkrétně u 99 hospitalizovaných pacientů s onemocněním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví

Nezjištěné mozkové příhody mohou být příčinou deprese

Na Annu už několik týdnů padal smutek s nevysvětlitelnými příznaky a potížemi. Vyšetření ukázala, že prožila několik...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví

Jaké složky stravy přispívají k srdečnímu infarktu?

Největšími viníky jsou nadměrné množství tuků a cholesterolu. Ty způsobují tvrdnutí a ucpávání důležitých tepen, které...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy

Jak přispívají různé chemické látky a pesticidy ke vzniku rakoviny?

Žijeme v době, kdy je do potravin přidávána celá řada přísad a konzervačních prostředků, které mají zlepšit jejich chuť...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy

Vždycky jsem si myslel, že hlavním viníkem při vzniku cukrovky je cukr. Je to tak?

Dr. James Anderson, profesor medicíny a klinické výživy na Lékařské univerzitě v Kentucky a známá autorita na problematiku...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Poradna výživy

Je škodlivý účinek soli dobře zdokumentován ve vědecké literatuře?

Asi dodnes nejprecizněji je škodlivý účinek soli dokumentován v článku v British Medical Journal v č. 302, 1991, April 6, str....Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Poradna výživy

Cukry jsou dobrým zdrojem okamžité energie. Proč bych se jim měla vyhýbat?

Když sníte rafinovaný řepný, třtinový nebo jiný cukr, za krátkou dobu se vám dostane do krve. Hladina glukózy v krvi prudce...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy

Jakého zdravotního prospěchu můžeme dosáhnout snížením spotřeby soli?

Podstatným snížením celkové spotřeby soli a používáním soli i s chloridem draselným (směs NaCl, KCl) je možno odstranit 10%...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Poradna výživy

Nebylo by ideální, kdybychom vůbec nesolili? Četla jsem, že nadbytek soli v potravě velmi škodí.

To je pravda. Kdybychom nepřijímali v potravě kuchyňskou sůl (chlorid sodný - NaCl), celková úmrtnost by se snížila o 10%. Jedná...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Poradna výživy

Homocystein a deprese

Homocystein je aminokyselina. Její zvýšená hladina nejenže zcela jistě souvisí s mozkovou příhodou, se srdeční příhodou a...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví