Nerafinované rostlinné potraviny jsou optimálním zdrojem vlákniny
Nedávné zvýšení veřejného povědomí o tom, že vláknina ve stravě je opravdu důležitá pro naše zdraví, změnilo myšlení mnoha strávníků v západních zemích. Mnozí lidé však pokračují v konzumaci tučných potravin, které škodí zdraví, a ke své stravě pouze přidávají otruby.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Poradna výživy
Nadbytek rafinované vlákniny, i když pochází z přirozených mlýnských otrub, může při přidávání ke stravě způsobovat nadměrný objem stolice, plynatost a bolesti břicha.
Ve stravě, která napomáhá zdraví, jsou nerafinované rostlinné potraviny přirozeným zdrojem správných množství a druhů vlákniny, které jsou pro nás optimální. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny zaplní žaludek a uspokojí hlad při nižším kalorickém příjmu.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3490
Datum: 20. 2. 2012