Opečená polenta
1/3 šálku hrubé mouky, ½ čaj. lžičky würzlu, ½ čaj. lžičky bazalky, 2 pol. lžíce lahůdkového droždí, 1 čaj. lžička česnekového prášku, olej (na opečení)
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Vychladlou polentu nakrájíme na čtverce velké přibližně 5 x 5 cm, obalíme v mouce ochucené uvedeným kořením a na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Po upečení vzhledem připomíná smažený sýr.
Používáme jako přílohu k jídlům anebo můžeme podávat jako samostatně jídlo s bramborovou kaší.
Z kuchařky Romana Uhrina 77 inspirací pro zdravý život. Vydal Vyšehrad společně s Prameny zdraví.
Počet přečtení: 1873
Datum: 1. 6. 2018