Ořechová sekaná s kukuřičnými lupínky
Na oleji osmažíme cibuli, česnek a celer – přibližně deset minut. Potom přidáme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme dvě až tři minuty, aby směs zhoustla.
Přidáme ostatní přísady v uvedeném pořadí, přičemž směs pokaždé zamícháme. Vylijeme na dobře vymaštěný pekáč (nejlépe poslouží malý pekáč nebo forma s prohlubněmi, sekaná se rychleji upeče, snadněji vyklopí a lépe drží tvar).
Při teplotě 190 oC pečeme 25-45 minut, anebo dokud směs nezhnědne. Na deset minut pekáč odstavíme. Podáváme s bramborovou kaší a co nejbarevnější zeleninou podle vlastního výběru.
Ořechová sekaná se může stát hitem vašich obědů. Obsahuje velké množství zdravých mastných kyselin omega-3, minerálních látek i vitamínů.
Z knihy Neila Nedleyho Život bez deprese. Vydal Advent-Orion.