Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ovocné a zeleninové šťávy snižují riziko Alzheimerovy choroby

Studie, do níž byly zahrnuty dva tisíce osob, jež byly sledovány po osm let, ukázala, že lidé, kte­ří pravidelně pijí ovocné a zeleninové šťávy, vykazují o 76 % nižší riziko, že onemocní Alzheimerovou chorobou.
|
Typ článku: Studie
„Ovocné a zeleninové šťávy mohou hrát důležitou roli v procesu oddálení nástupu Alzheimerovy choroby,“ zdůrazni­li vědci, „a to zejména u těch osob, u nichž existuje vysoké riziko vývinu této nemoci.“

Vědci se domnívají, že aktivní složkou je v tomto případě skupina silných antioxidantů působících na mozek, zvaných polyfenoly.

Počet přečtení: 161
Datum: 20. 12. 2023