Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pikantní brokolicový salát s kešu

1 brokolice, 1 větší červená paprika, sezamový olej, 2 hrsti kešu oříšků, 1 lžička kajenského pepře, 2 stroužky česneku, 5 lžic sójové omáčky, 2 lžíce agáve sirupu, mořská sůl, čerstvý koriandr, jarní cibulka, sezam
Rubrika: Saláty
|
Typ článku: Recepty

Brokolici nakrájíme na menší růžičky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Připravíme si mísu s ledovou vodou. Po 2 minutách brokolici slijeme a ihned vložíme do studené vody. Vodu můžeme vyměnit. Vodu scedíme a brokolici dáme vychladit do lednice.

Takto bych doporučil brokolici zpracovávat vždy, zůstane pěkně zelená, ale hlavně s v ní uchová hodně živin a vitamínů. Tímto způsobem blanšírovanou brokolici můžeme ihned přidávat do hotových jídel nebo třeba pomazánek.

Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou papriku (asi 3 minuty). Přisypeme kešu a opět zhruba minutu restujeme. Přidáme pepř a utřený česnek a zalijeme omáčkou a sirupem. Lehce osolíme a chvíli povaříme. Poté necháme směs na pánvi vychladnout.

Nakonec přidáme růžičky brokolice, nasekané bylinky, posypeme sezamem a promícháme.

Tento rychlý orientální salát z brokolice se u nás v restauraci dělá ve velkém. Vždy mizí jako první, věříte?

Recept pochází ze Zeleninové kuchařky Petra Klímy. Knihu vydalo nakladatelství SmartPress.

Počet přečtení: 623
Datum: 8. 7. 2022