Pikantní mrkvový salát s datlemi a arašídy
Tak trochu něco jiného z mrkve než klasický sladký salát či krémová polévka.
500 g mrkve, malá hrstka datlí, 2 hrstky nesolených pražených arašídů, 1 lžička kajenského pepře, 2 stroužky česneku, prolisované, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 3 lžíce sezamového oleje, 1 lžička mořské soli, šťáva z ½ limetky, malá hrstka plocholisté petrželky
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme datle nakrájené na kostičky a celé arašídy. Pár arašídů si můžeme ponechat na posypání.
Ostatní suroviny, kromě petrželky, vložíme do misky a umícháme zálivku. Vmícháme ji do salátu spolu s nasekanou petrželkou a necháme chvíli odležet.
Můj tip: Do salátu je možné přidat papriku, kukuřici nebo místo petrželky použít koriandr.
Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy. Knihu vydalo nakladatelství SmartPress.
Počet přečtení: 560
Datum: 4. 11. 2022